26 mars 2009

Hur jobbar DU med datorer och it i ditt skolarbete? (ett inlägg till elever)

Hur jobbar du med datorer och IT i ditt skolarbete? Var lär du dig mest i att använda datorn i ditt kunskapande - är det hemma eller i skolan? Känner du att dina lärare kan hjälpa dig i att utveckla dina it-kunskaper?

Jag är nyfiken! Berätta :)

26 kommentarer:

 1. Hej Anna!
  Nu håller vi på och går igenom hur man gör när man kommenterar

  Trevlig helg önskar Mathias och C71

  SvaraRadera
 2. Hej!

  En del jobbar jag med datorn, det är mycket mer nu eftersom vi har en sida på internet där alla so och no uppgifter ligger. Men annars för det mesta så är det inte jättemycket. Det är nog hemma eftersom det kan vara svårt att jobba koncentrerat när man har alla kompisar runt om sig hela tiden om man skulle jobba i skolan. Ja, eftersom vi jobbar mer med internet men ändå är det skolan det handlar om.

  MVH/ Oskar C82

  SvaraRadera
 3. Hej!
  När jag ska ta reda på något går jag in på
  google. Att gå in på internet lärde jag mig
  hemma men att göra olika uppställningar i skrivandet lärde jag mig mer "avanserade" i skolan.
  Ja, mina lärare kan hjälpa och utveckla mina it kunskaper.

  Från Micael Ek C71

  SvaraRadera
 4. hej tack för en trevlig dag med blogg!!
  Ville bara tala om att jag hittat en bok som var väldigt bra och lättläst:"Bloggen möter undervisningen" av Liza Greczanik. Den vänder sig främst till skolan, påpekar fördelar som jämställdhet, föräldramedverkan,språkutveckling mm. Den vill jag rekommendera. Mvh Marie fr Dädesjö

  SvaraRadera
 5. Tjena!
  Jag använder google mest såklart. Men jag tycker det är bra att våran SO-lärare har en egen hemsida där man kan gå in och kolla vad vi jobbar med om man t.ex varit sjuk.
  Jag lär mig mest hemma, men man lär sig mer avancerade saker i skolan.
  Ja mina lärare kan hjälpa mig att bli bättre på datorer.

  Mvh Daniel Lindahl C71

  SvaraRadera
 6. Som någon sa tidigare är det lättare att ta in information från internet och datorn när man sitter hemma, men självklart så är det ju en bra källa när man ska söka information. Vi använder inte datorer särskilt mycket i skolan. Vi skulle nog få ut mer av att göra det.

  Och ang. om lärarna lär oss nytt.. Mathias kanske. Men annars känns det snarare som om vi lär dem.

  /c9a

  SvaraRadera
 7. När vi jobbade med länder arbetet så var vi inne på olika hemsidor som "google" och sökte efter fakta. Det är ett bra sätt att hitta fakta.
  Ja,lärarna hjälpa till så att man lär sig om ex. "word" och "movie maker".

  Från Filip C71

  SvaraRadera
 8. Heej!
  datorer använder jag ganska mycket som hjälp till mina arbeten.Jag får lära mig ganska mycket i skolan som jag sen annvänder hemma på datan.Tex nu när vi har jobbat med lännder arbeten så har man ju användt datan som stor hjälp gått in på olika hemsidor för att leta fakta och sedan skriva en text om det i word.I word har jag lärt mig väldigt mycket som jag inte kunnat innan och det har jag lärt mig i skolan då.Mina it kunskaper tror jag helt säkert att skolan kan påverka.

  från Sandra Holm C71

  SvaraRadera
 9. Hejsan !
  Eftersom vi har en so sida och en No/matte sida så har vi börjat jobba mer med datorn nu,
  Jag lär mej nog mest hemma för då kan man kolla runt på olika sidor och då lär jag mej bättre,
  Men i skolan så är det ju en lärare som säger vad man ska göra, man lär sig visseligen mycket då också men jag lär mej nog mer om jag sitter hemma själv vid dator för då kan man ta reda på fakta själv,
  Jag tror säkert att mina lärare kan hjälpa mej att utveckla mina kunskaper tex: i excell osv.

  // Emmy i C82

  SvaraRadera
 10. Jag lär mig mest i skolan, då går man ju inte in på sånna sidor som man gör hemma. Men endel saker lär jag mig hemma med. Ja, mina lärare kan utveckla mina it-kunskaper.

  Sofia Otteborn C71

  SvaraRadera
 11. Hej.

  I min klass har vi precis avslutat ett stort arbete om ett land och då lärde vi oss mycket om word. Och gick egenom vilken typsnitt och storlek mann skulle ha. Det var väldig bra för man lärde sig mycket och samtidigt hade man kul.
  Jag lär mig faktiskt på båda ställerna i skolan så lär man sig som sagt mycket om word. Men hemma lär man sig mer om hemsidor t.ex att kommentera. Ja, jag tycker läraren hjälper mig att utvecklas inom it. Matihas har en egen hemsida så vi får ofta gå in där och göra t.ex läxor och visa våra föräldrar vad vi gör. Och ibland på lektionerna så går vi in på hans sida och ibland gör vi goregrafi träning som han har på sin sida.

  Klara Otteborn C71

  SvaraRadera
 12. tjo!
  Jag använder datorer i skolan när jag behöver ta reda på någonting. (tex. fakta, adresser, svåra stavningsgrejer etc.) Sen så använde vi ju datorer när vi gjorde film och när vi jobbade med länder använde jag datorn hela tiden.
  Jag lär mig mest hemma, därför att:
  1. I skolan får man med 60% säkerhet ingen dator, om man inte delar med någon annan.
  2. Kompisarna gillar att "motionera" i klassrummet
  3. kompisarna gillar att ha högljuda "debatter" i klassrummet
  4. hemma har man ingen tidspress.

  Ja, mina lärare kan hjälpa mig med datorerna. Innan jag började på TC kunde jag inte redigera film och jag visste inte lika mycket om Word.
  // FWS C71

  SvaraRadera
 13. Hej!
  Jag andvänder mig mycket av google och wikipedia.
  Jag lär mig både hemma och i skolan eftersom det skiljer ganska mycket på hur jag andvänder datorn på olika ställen och av olika anledningar. I skolan andvänder jag den mer för att lära mig och hemma när jag vill ha kul och snacka med kompisar ;) jag lär mig av min lärare och tycker han försöker andvända datorn mer i skolarbeten, vilket är ett stort +!

  amanda C71

  SvaraRadera
 14. Heej!
  Vi använder oss mycket av datorer, vilket jag tror är viktigt, beroende på att fakta via nätet kan ändras och skrivas om vilket böcker saknar förmåga till, alltså: Det som är skrivet är skrivet. Och vill man ändra någonting,får man göra en ny bok.
  Jag lär mig helt klart mer hemma än i skolan, eftersom min stora informationskälla är TV´n. Men om jag nu ska hitta fakta via nätet blir det Google eller Wikipedia.

  // Michelle Corter C92

  SvaraRadera
 15. Hejsan!
  Jag tycker vi har börjat att använda oss av datorer mer och mer i skolan. Fast det är endel lärare som inte använder det, och det är lite synd, för man kan få tag i så mycket mer fakta via internet än genom ett uppslagsverk (som dessutom är gammalt, eftersom man inte har haft råd att köpa nytt, och då blir informationen ganska gammal.) Våra lärare i SO och NO har hemsidor där det lägger upp alla uppgifter, och det tycker jag är jättebra.
  Jag lär mig mer hemma än i skolan, eftersom man har mer tid på sig, och dessutom är det inte en massa folk runt omkring en som pratar. Då blir det lättare att koncentrera sig på det man ska göra.

  // Alice Wereén C82

  SvaraRadera
 16. Hallo!
  Jag arbetar väldigt mycket med datorn, men det beror ju givetvis på vilket slags skolprojekt det är. Främst hemma.
  Jag kan redan rätt mycket om datorn, men i skolan lär jag mig bäst om olika program som är användbara, det flesta känner jag redan igen. Men det finns mycket också som man inte vet, som jag lär mig bäst i skolan. Hemma kan det vara lite knepigare.
  Ja, jag känner att mina lärare kan hjälpa mig att utveckla mina it-kunskaper. Det beror ju dock på vilken slags it-kunskap det är, för, som sagt, jag kan redan rätt så mycket om datorn och it-kunskaper. Men det gå ju alltid att utvecklas lite mer!

  Siri C71

  SvaraRadera
 17. Hej!!

  Vi andvänder datorer främst i skolprojekt men även som en fakta källa. Tack vare Mathias egnahemsida är det nu lätt att få tillgång till läxorna om man har missat något. Datorerna hjälper en i projekt som inte är särskilt normala t.ex. endel miljöprojkt som behöver ny fakta.


  MVH C9

  SvaraRadera
 18. Hej!
  Jag brukar att använda datorn när jag pluggar inför prov men också när jag har ett skolarbete och behöver ett stort informationsflöde för att kunna granska och sortera ut bra uppgifter.
  Främsta brukar jag använda sidor som wikipedia men jag använder också wikispaces.
  MVH Johannes Hallenbrant C82

  SvaraRadera
 19. Hej !

  Vi använder datorerna ganska mycket i skolan speciellt i SO:n. Mathias och Måns har gjort 2 wikis som dom lägger upp alla läxor och avhandlingar som ska lämnas in. Vi har precis gjort ett arbete om nyheter och filmat själva och redigerat. Men jag lär mig nog på datorn mer hemma. I skolan fokuserar vi mer på ett arbete medans hemma hittar jag många olika saker som är intressanta :)

  MVH
  Nejra C82

  SvaraRadera
 20. Hej!
  Vi använder mest datorer på so:n och biologin och kemin.
  Våra lärare har gjort 2 wikis där vi kan gå in och kolla vad vi har i läxa och vad vi har gjort på lektionerna.
  En period fick vi lära oss och använda excel för att sedan göra ett eget diagram med hjälp av det.
  Jag lär mig nog ändå mest hemma om datorer i skolan är vi mest inne på so4u men hemma kan man lära sig mer fritt.
  Men jag tycker ändå att det är bättre när man använder datorer eftersom det gör att det blir mer interessant och lyssna då, det tycker jag iaf.

  mvh
  Elin C82

  SvaraRadera
 21. Vi jobbar rätt mycket med datatorn nu i alla fall i so och no eftersom dom har en egen sida.
  MAn lär sig det mest hemma för annars har man ju någon kompis som sitter och stör.
  Ja det kan dom säckert bara det att det är inte alla som försöker.

  MVH
  DENNIS C82

  SvaraRadera
 22. jag använder inte datorer så ofta men det händer när det gäller läxor i NO och SO ämnena . jag har lärt mig det mesta med datorer hemma.mina lärare kan hjälpa mig utveckla mina kunskaper med olika program // Kian C82

  SvaraRadera
 23. jag jobbar bara nästan med SO för skolarbete på datorn.Jag lär mig mest hemma och min lärare kanske kan lära mig något

  MVH//Daniel Virdarson

  SvaraRadera
 24. Hej.Jag jobbar ganska ofta med dator.I so och matte,kemi och biologi använder vi datorerna mycket.Jag brukar ofta använda datorn hemma också.För det mesta youtube men andra sidor också.Men också Wikipedia och andra faktasidor.


  MVH Adrian Rex

  SvaraRadera
 25. Hejj! :)
  Vi har precis blivit färdiga med våra länder arbeten och innan det så höll vi på att göra en film, ''mobbnings filmer'' eller kanske man kan kalla dem för ''friends filmer'' :)
  Men iaf under den tiden använde vi väldigt mycket datore. Under tidden vi gjorde filmen lärde vi oss mycket om movie maker & under tiden vi höll på med länderna så lärde vi oss en hel del nytt om word. Innan trodde man att vi kan allt i word men när väl dem började visa hur vi skulle göra så blev det svårt och vi behövde hjälp. Och självklart så hjälpte dem oss. Och jag använder internet väldigt mycket hemma och mycket mindre i skolan & faktis så lär jag mig både hemma och i skolan väldigt mycket .
  Och att Mathias ger oss olika hemsidor att gå in på som att läsa på inför kanske något prov vi ska ha!

  Mvh Nanny C71

  SvaraRadera
 26. Hej!
  Vi jobbar ganska mycket med datorer. Fast vissa lärare verkar vara lite anti mot datorer så blir det oftast att vi arbeter med datorer.Vi söker oftas fakta fast vi får också göra arbeten. Jag lär mig endel i skolan som jag inte kunde innan, men annars lär jag mig nog mest hemma för där kan man utforska mer.

  / Felicia C82

  SvaraRadera