18 mars 2009

11 nya bloggar i Växjö!

11 pigga pedagoger innebär 11 nya bloggar! 

Idag har jag haft ett gäng föreskolepedagoger som jag "övertalat" att blogg i förskolan är bra på många sätt. De bästa argumenten, enligt mig, att ha en blogg på förskola är:
  • Delaktighet - Föräldrarna blir mer delaktiga i vad förskolan gör.
  • Feedback - Föräldrarna har möjlighet att lämna kommentarer, uppmuntran och kanske frågor. Det blir nästan en form av dialog.
  • Dokumentation - För alla; barn, pedagoger och föräldrar.
  • Insyn i lugn och ro - Föräldrarna får möjlighet till insyn i verksamheten "hemifrån", att man i lugn och ro kan läsa om sitt barns vardag hemma vid datorn. (Motsats till att stå i kapprummet och stressat läsa igenom det som står på kalendern - ja, jag generaliserar, men många känner igen sig)
  • Lättläst - Senaste nyheten/inlägget ligger alltid överst på en blogg, ingen behöver leta bland olika länkar och sidor.
Uttrycket " kravlöst bloggande" är dock viktigt för att pedagogerna inte ska känna stressen över att de MÅSTE blogga, då försvinner lusten. Det ska vara kul att blogga! Förhoppningsvis ger föräldrarna/läsarna kommentarer som uppmuntrar fortsatt bloggande. :-)


 
Posted by Picasa
Tack härliga gänget idag! Lycka till med ert bloggande - smarrigt fika väntar nästa gång ;-)

1 kommentar:

  1. tack för en härlig dag, blev riktig taggad så när jag kom hem tänkte jag pröva picasa 3 samt att lägga ut bildcollaget som jag gjorde, men ack vad jag bedrog mig, gick inte att komma in någonstans på www.blogg.avmkr.se. Så blogga får bli en annan dag. Men det var "jättekul" i alla fall. Lena-Grimman

    SvaraRadera