25 aug. 2010

I valtider

Ett tips så här inför valet. Hittade några länkar som passar väldigt bra att gå igenom och "redovisa" på den interaktiva tavlan.

Lillas valkoll - Just nu kryllar det av politiker - t.ex. i tidningar, radio och TV. För överallt snackas det om valet i höst och ibland kan det ju vara svårt att hänga med. Men med Lillas valkoll kan du få bättre pejl på läget. Klicka på någon av redaktionsmedlemmarna för att se reportage ex om hur man röstar, ideologier eller lär dig mer om riksdagen. Finns även ett Valquiz (Kräver att flash finns installerat)



Regeringen i ljud och bild - en sida från Lättläst.se . Ett bildspel om Sveriges regering, du har möjlighet att pausa för att diskutera mer om varje bild. Till bilderna finns en berättarröst. Är du duktig på Lynx, så plockar du fram fjärrkontrollen och gör egna anteckningar på bildspelet.



Var står du inför valet - ett av många test på var du står i de olika partiernas politik. Min tanke är att man tar fram frågorna på den interaktiva tavlan. Gör en "4-hörn-övning2 (plus ett alternativ i mitten i rummet) med frågorna, för att sen klicka på det svar som majoriteten i klassen väljer.

Kommentera gärna om och hur ni använt länkarna i klassrummet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar