24 maj 2010

Många tack till Västervik!

Hela onsdagen spenderade jag i Västervik. De har köpt in interaktiva tavlor av märket Cleverboard av typen Dual.
Dual tavlan är en hårdytetavla men som är tryckkänslig. Dvs att tavlan har alla egenskaper en vanlig whiteboard har och den är tryckkänslig -du kan alltså använda fingret eller penna för att styra tavlan.

Hur som helst, det var ett mycket pressat schema med start kl.08.00 och avslut kl.19.15. Under den tiden hade jag 5 grupper med pedagoger från år F-9, en utmaning när det gäller att kunna ge goda exempel. Jag fick ett underbart mottagande och blev väl omhändertagen hela dagen.

Hela dagen gick hur bra som helst förutom vid ett tillfälle, då vi fick byta klassrum. Ett extra tack vill jag ge den gruppen som fick flänga mellan olika klassrum, tack för visat tålamod!!

Vad har jag lärt mig:
  • För lång USB-kabel mellan tavlan och datorn orsakar problem. I det här fallet var det ingen kontakt mellan tavlan och datorn.
  • Man ska alltid ha med sig ett multiverktyg med skruvmejsel och tång - bra att ha när man ex. byter ut för långa USB-kablar.
  • Ha alltid med senaste drivrutiner, uppdateringar och filer på extern enhet - Är man inte administratör på datorerna så kan man inte ladda ner filer från nätet.
  • Drick mycket vatten - man blir lätt uttorkad när man pratar hela tiden.

Även tack till både Barbro och Lotta som fanns vid min sida! :)

2 kommentarer:

  1. Vad intressant och bra du skriver!

    SvaraRadera
  2. De där tipsen kan vara rätt bra att tänka på... :-D

    SvaraRadera