1 nov. 2012

Wallwisher

Wallwisher är en typ av anslagstavla. Man kan göra anteckningar och ladda upp bilder, länkar till sina anteckningar. Man kan vara flera som lägger in anteckningar och man kan dela med sig av sin "wall".

Man kan dela sin wall på en mängd olika platser; youtube, facebook, google, twitter mfl.


Jag tittade på Wallwisher för att antal år sedan (ja, det är väldigt lång tid i internetvärlden) Då tycket jag det var stökigt och ganska osmidigt. Men igår fick jag en nytädning då jag var i Linköping och blev påmind av Patrik i Linköping om denna website. Kan säga att jag blev positivt överraskad, wallwisher har helt bytt utformning och ser på det hela taget mycket bättre ut.

Vad kan man ha wallwisher till? Ett exempel som jag fick av Patrik i Linköping, var att eleverna kunde lösa mattetal och lägga in sina olika lösningar, med hjälp av att fota av sin papperslösning, på Wallen. Så samlades allt material på ett ställe och läraren kunde sen plocka fram Wallwisher, jämföra olika lösningar.

Brainstorma idéer, eleverna kommer åt sidan hela tiden och kan lätt skriva in en idé när man kommer på den. Diskutera, utvärdera, ta anteckningar osv..

Wallwisher funkar bra på dator och surfplatta, något sämre på smartphones.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar