31 aug. 2012

Dela filer med varandra?

Ganska ofta kommer frågan upp hur man kan dela filer med varandra. Det kan till exempel vara vanliga dokument, bilder eller lektionsfiler som man skapat i Lynx. Tänkte att jag skulle lista några bra resurser för just fildelning.

Många skolor har idag utrymme på en server där man kan ha gemensamma mappar, men det kan uppstå problem då man inte alltid kan komma åt dem hemifrån.

DropBox -  https://www.dropbox.com/
DropBox är ett program som du kan installera på din hemdator, jobbdator, smartphone, webben eller surfplatta. När du öppnar programmet ser det ut som en vanlig mapp, där du kan skapa undermappar och spara dina filer. Det finurliga är att när du sparat en fil i dropbox så kommer du åt den på alla dina enheter (jobbdator, smartphone osv). Öppnar du filen från DropBox och gör en förändring så ändras det i filen på alla enheter utan att du behöver göra något mer.

Dela mappar
En stor fördel med DropBox är att du kan dela mappar med andra personer som också har ett dropbox-konto. Då kan ni ha en gemensam mapp där ni sparar filer som ni behöver dela.

För att kunna nyttja dropbox måste du ha ett gratis dropbox-konto. https://www.dropbox.com/

DropBox har fler fiffiga finesser där man enkelt kan lägga upp foton och göra album och dela på nätet

Bifogar en utmärkt film från http://uggleblogg.pedagogbloggar.se
Google drive
Google drive har devisen Behåll allt. Dela det du vill. Google Drive finns överallt där du är: på webben, i ditt hem, på kontoret och när du är på språng. Så var du än är, finns dina filer och dokument där. Klart att använda, klart att dela. Google drive kan du använda på datorn på webben, smartphones och surfplattor.
https://drive.google.com
iCloud för Apple-användarna
iCloud kan du spara ditt material. Du kan komma åt dina bilder, kalendrar, kontakter och dokument med mera, oavsett vilken enhet du använder. iCloud är inbyggt i alla nya apple-enheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar