10 maj 2012

AV-Medias bloggar (blogg.avmkr.se)

Ni som bloggar på AV-Medias bloggdomän blogg.avmkr.se har säkert märkt att det stundtals är väldigt segt. Det beror på att servern som alla bloggar finns på inte är dimensionerad för det stora antalet bloggar och besökare som bloggarna genererar. (Vi visste inte vilken succé det skulle bli när vi började med bloggarna) Vilket egentligen är toppen att ni är så på hugget samt att många läser era bloggar. För att råda bot på detta problem håller vi just nu på med att flytta alla bloggar till en ny server som kan hantera betydligt mer information (bloggar och besökare).

Teknikern på Av-Media har försökt förklara för mig på en mängd olika sätt om hur det hela fungerar. Det har använts många fina ord som php, apache, outputs och requests med flera (tror de flesta är "hittepå" ord -men jag nickar förstående under varje förklaring). Efter si så där tioende förklaringen himlade teknikern med ögonen och jag fick följande, mycket visuella, förklaringen.

"Tänk dig att idag går det en enda fiskebåt som går mellan fastlandet och Gotland som rymmer 10 passagerare, (passagerarna är våra bloggar, foton, texter osv) besökaren sitter på Gotland och väntar på er och de får vänta länge. Den nya lösningen kan vi jämföra med att det kommer att gå kryssningsfartyg istället, med plats för 10 000 passagerare och dessutom kommer den ha tätare avgångar."

Så, med andra ord väntar vi nu bara på den nya tidtabellen för kryssningsfartyget :)


2 kommentarer:

  1. Det låter utmärkt att vänta på den nya tidtabellen, för visst tar det tid.....
    Ha en skön helg

    SvaraRadera
  2. Låter utmärkt att vänta på den nya tidtabellen för det tar lång tid........

    SvaraRadera