30 aug. 2011

Tips från verkligheten!


Något av det roligaste och mest givande som finns är när pedagoger kommer till mig och tipsar om länkar, samtidigt som de berättar hur de jobbat med länkarna i klass/gruppen. I torsdags var det ett sånt tillfälle. Efter avslutad utbildning i Ingelstad så visade några förskolepedagoger länken "Babblarna" - för de absolut minsta. Babblarna är ett helt koncept som man kan köpa från Hattens förlag.

"Babblarna pratar sitt eget språk som helt bygger på ljudet i deras namn. Genom att lyssna på Babblarna när de pratar och genom att härma deras sätt att prata tränas effektivt förmågan att använda betoningar och melodi i språket. Med hjälp av Babblarna övar ni tillsammans på samspel och möjligheterna till språkutvecklande lekar är oändliga"
Från litet till stort.. Jag vill även tipsa om en riktigt läcker länk för de något äldre eleverna.Solar system scope
Det finns bland annat tre olika visningslägen - Heliocentrisk, Geocentrisk och Panaroma. Du kan avläsa avstånden mellan planeterna. Exakta positioner av planeterna (uträkningar från NASA)
Klicka på bilden nedan - för bästa effekt välj helskärm (tryck mellanslag)

1 kommentar:

  1. Vi har använt ur.se dinoland, där barnen fick väga dinosaurier eller andra saker (fordon mm )och jämföra vikt. Barnen tyckte det var roligt att göra denna aktivitet. Vi har även använt den nya länken du har med vikter och matematik. Många barn har arbetat med detta samtidigt och de verkade intresserade. Enkelt program som synliggjorde tyngder och storlek.
    Vi använde även programmet med björnarna tillsammans med barnen på en samling. Där barnen fick använda sig av begreppen framför,bakom,bredvid och färger.
    /Mvh. Marie,Lina (Monica)

    SvaraRadera