26 nov. 2009

Besök på Årstaskolan i Stockholm!

Efter ett besök på Årstaskolan är man fylld med inspiration, ideér och glädje! De pedagoger vi fick träffa var väldigt entusiasmerande- de övertygade mig i alla fall att det behöver inte vara så krångligt att jobba med film i skolan.
Kort sammanfattat kan man säga att Årstaskolan jobbar med att skapa egna "kunskaps filmer". En del är väldigt proffsigt gjorda tack vare att de har en filmstudio, bra utrustning och skickliga medarbetare som kan animera /redigera film med mera. Andra filmer har lärarna spelat in med hjälp av enbart mobiltelefonen. Filmerna lägger de sedan upp på deras "Kunskapshubb". Eleverna kan sedan titta på filmerna för att få läxhjälp, genomgångar etc. Eleverna kan själva spela in film i olika ämnen som blir proffsigt redigerade. Vilken kick!!

Titta här på några exempel på deras produktioner (och använd dem!):

Läxhjälp:


Årstaskolan Stockholm - Kunskapshubben
Genomgång av decimaler:


Skolan ägnar sig inte bara åt film. Eleverna (och läraren) i åk 1 bloggar också. Ta gärna en titt på deras blogg och bli inspirerad! http://tegelbobarn.blogspot.com/


Framför allt gillade jag läraren, Josef, tanke att man varje dag utgick från bloggen! På bloggen ligger nämligen en kalender så att barnen ska se vad som händer för dagen. Sen ligger även veckobrev, små filmer etc på bloggen också.Tack för att vi fick komma och inspireras!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar