17 feb. 2009

Min arbetsplats just nu ...

Jag har just nu nöjet att ha fyra olika typer/märken av interaktiva tavlor i datasalen (datasalen = där jag brukar hålla till). I salen har jag:
 • Smartboard
 • Starboard
 • Lintex Interactive
 • Cleverboard

  Det är fantastiskt roligt att ha möjligheten på hemmaplan att kunna testa olika tavlor och kunna sätta sig in i programvara med mera. Växjö kommun har satsat på Cleverboard och är den tavlan som jag "kan bäst", om man får uttrycka det så. Vilken tavla tycker jag då är bäst? Här skulle jag kunna skriva sida upp och sida ner om tavlornas olika fördelar och nackdelar.. men det skulle vara trist för många att läsa .. så tja, för att vara tråkig och delvis tjatig (se föregående inlägg) tavlan/märket har ganska liten betydelse... det är uppfinningsrikedomen hos personen som har makten över pennan/fingret som är avgörande :)


 • Posted by Picasa

  1 kommentar:

  1. Jag håller med. Det är det pedagogiska tänket bakom den interaktiva tavlan som gör den användbar. Att endast använda den som en skriv/rittavla gör att den inte kommer till sin rätt. Jag har haft en Smartboard i ca en månad nu. Har inte kommit så långt i mitt lärande - jag skulle behöva mer tid till att sätta mig in i hur att använda alla funktioner. Men det är vansinnigt roligt

   SvaraRadera