10 feb. 2013

Lärkans förskola i Getinge

Bears in boat från
Virtual Manipulatives
I morgon är jag i Getinge för att utbilda pedagoger på Lärkans förskola i hur man använder den interaktiva lcd-skärmen. Jag har förberett en presentation i Lynx på några olika aktiviteter men jag tänker också utgå från det som finns på nätet. Listar nedan de länkar som jag tycker är roligast att jobba med just nu.

http://www.poissonrouge.com/ 
- En klar favorit. Här kan man träna allt från stort till smått. De yngsta kan jobba med taluppfattning, mönster, lägesord och begrepp. Mina favoriter är "sifferklossarna", "blomman i fönstret" och den lilla "tavlan" bakom slottet.


TES iboard (Guess the shape - Gissa formen)
- Dra med förstoringsglaset över bilden och gissa vilken form som döljs. Detta kan man göra i Lynx, men ibland kan det vara skönt att inte behöva förbereda allt.


Virtual manipulatives
- Gillar "Manipulatives" Bears in boat. Det är färgade björnar som man placerar i båten. Båten har plats för tio björnar. Man kan be barnen sätta dit en björn i en viss färg. Placera en björn över, under, jämte, framför och bakom. Sen kan vi räkna björnar framåt och bakåt. Fantasin sätter inga gränser.


TES iboard (Vilken ögonfärg är vanligast? - Pictogram)
- Här kan barnen se vilken ögonfärg som är vanligast i gruppen. Man kan be barnen titta på kompisens ögon och visa det i pictogrammet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar