21 okt. 2011

Till de fantastiska pedagogerna i Limmared!

I måndags var jag på Limmareds skola och höll utbildning på interaktiv skrivtavla. Inför utbildningen hade jag förberett några lektioner för att visa på exempel.

Vi hade en genomgång där jag gick igenom hur lektionerna var skapade och sen var det "eget arbete" med att skapa liknande lektioner. Jag blev imponerad över att alla fick ihop lektioner på kort tid och med enbart muntliga instruktioner.

Lektionerna som jag förberett hade inriktning mot matte. Men man får inte glömma att samma teknik även kan appliceras på att träna bokstäver, ord eller symboler.

Tiokompisarna - tanken är att man ska dra siffran genom den magiska hatten för att se kompisen. Fungerar även att göra multiplikationstabeller.

Uddamonstret - Monstret äter bara tårtor med udda tal. Kan överföras till ett vokalmonster, ett monster som bara äter saker som börjar på en viss bokstav, ett versalmonster osv..

Ange talet - talet står skrivet med bokstäver, dra ut siffrorna och skapa talet. Funktionen går att använda på alfabet, bilder osv...

Här kan ni ladda ner lektionerna (håll tummarna för att de fungerar - de strular lite ibland)

1 kommentar:

  1. Hej! Hittade hit när jag googlade på interaktiv skrivtavla. Söker info om pekskärm eller vad som nu behövs för hemmabruk. Jag har en son med Downs Syndrom och i skolan jobbar de med Pixel 2 på smartboard som introduktion, sen får eleverna jobba i böcker. Tror det är roligare och tydligare med interaktiv skrivtavla, så jag vill skaffa en för att kunna jobba hemma i lugn och ro med sonen (eller kanske ha i skolan). Men inte en dyr smartboard då.. Finns det något alternativ som du känner till? Mvh/M-L

    SvaraRadera