7 mars 2011

Oj vad jag har mycket att tipsa om!

Det blir ju många tips man samlar på sig när man har långt mellan blogginläggen.
Det här inlägget går tipsen främst till högstadiet och gymnasiet.


Kemi
Höll utbildning i Nybro på Paradisskolan förra veckan, där jag hade nöjet att träffa ett antal engagerade ma/no-lärare. De tipsade om Kemikalendern på Youtube.
Kemikalendern 2011 är ett samarbetsprojekt mellan Chalmers tekniska högskola, Göteborgs Universitet, Universeum och Molecular Frontiers. De arbetar tillsammans med filmbolaget Untamed Science för att lansera en film i månaden under det Internationella Kemiåret 2011

Matte
"Klurigt" snubblade jag över när jag letade inspiration inför utbildningen i Nybro. Syftet med den här webbplatsen är att öka intresset för matematik. Sidan är skapad av Alf Gunnarsson, Tidigare lärare på högstadiet i matematik, fysik och data.
Webbplatsen "Klurigt" startade som ett IT-pedagogprojekt i Jönköpings län 1999. Efter en blygsam start med ett tiotal uppgifter finns det numera fler än 350 uppgifter på denna webbplats.

Funktionsmaskinen"
Den här är klurig! En bra start för algoritmräkning? Klicka på en siffra, och siffran kommer att gå igenom maskinen. När den passerat genom maskinen ändras siffran. Klicka på resten av siffrorna och försök hitta mönstret till hur siffrorna ändras.(Algoritmen)
Du som lärare ställer in de olika parametrarna genom att klicka på den blå knappen som finns uppe till höger i resursen. Som komplement till sidan finns även utskriftsbara versioner där eleverna kan samarbeta för att hitta mönstret till hur siffrorna ändras. Du kan variera svårighetsgraden oändligt!

Historia/Geografi/Religion/Samhällskunskap
SO-rummet - en länksamling
Den här länken tackar jag skolväskan för, som tipsade om den på Facebook!
SO-rummet är ett utbildningsmaterial och en länkportal för skolans samhällsorienterade (SO) ämnen: historia, geografi, religion och samhällskunskap.
Länksamlingen hänvisar endast till granskade artiklar och webbsidor på svenska.
SO-rummet riktar sig främst till elever och lärare på högstadiet och gymnasiet, men även till högskole- och universitetsstuderande samt andra som är intresserade av historia, religion, geografi och samhällskunskap


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar