6 dec. 2010

Bland vattenparasiter och it-pedagoger!

I förra veckan var jag och min kollega iväg på tre mycket givande dagar i Östersund, där vi träffade IT-pedagognätverket i Sverige. Vårt nätverk träffas en gång per år för att inspirera och informera varandra vad som händer i respektive kommun och län. Det är helt underbart att träffa likasinnade pedagoger som har som största intresse IT i skolan.

En del av vår träff handlade om sociala medier. Det var Andreas Skog som höll i ett kort föredrag om hur han presenterade sociala medier.
  • Todays meet - ett verktyg där man elever eller kollegor kan kommentera lektionen/föreläsningen i realtid. Du skapar ett "rum" med en unik adress som sedan dina deltagare använder. Inga inloggningar krävs!
  • Wall Wisher - en virtuell anslagstavla online. Eleverna kan efter lektion/uppgift skriva in/svara på en fråga som du som pedagog ställt. Tillsammans kan man sen sortera elevernas "lappar" . På "lappen" kan man infoga bilder, youtube-klipp.
  • Paper.li - Om du är ett Twitter-fan så kan paper.li hjälpa dig att reda ut alla Twitter-flöden. Sidan skapar en "tidning" över de olika flödena som du valt att följa. Snyggt och trevligt.

1 kommentar: