2 nov. 2010

Sammanfattning av Digital Kompetens!

300 pedagoger samlades på Pilbäckskolan för att delta på Digital Kompetens.

Huvudtalaren för dagen var professor Tomas Kroksmark (professor i pedagogik) som höll en mycket inspirerande föreläsning (titta på hans presentation) om skolan och IT, men framför allt att mycket handlar om inställningar till lärande och hur vi kan ta till oss den "nya" tekniken som omger oss i skolan idag. Vi filmade allt med Bambuser - tyvärr är bilden långsam eftersom vi hade långsam uppkoppling - ljudet däremot är perfekt! Så vill man lyssna så går det bra, dra upp volymen ordentligt bara.

Marcelo Milrad höll också en kortare visning av hur man jobbar på CeLeKT du hittar hans presentation här.

Efter lunchen var det dags för workshops. Det var allt från Google docs, gapminder, kompensatoriska hjälpmedel, PIM och interaktiva tavlor.

Min workshop handlade om interaktiva tavlor i förskolan. Deltagarna fick testa några enkla funktioner i Lynx och prova på Word Wall. Vi hade även monterat en interaktiv tavla (cleverboard dual) på ett bord, liggandes, vilket gjorde att man kunde stå runt tavlan och jobba med den. Det var härligt att se reaktionerna på deltagarna att man kunde använda en interaktiv tavla liggandes.

Lokal TV var på plats och filmade också - Kul med ett positivt inslag om skolan!

Tack alla som var med och hjälpte oss att få den här dagen så lyckad!

P.S Länken jag visade kom från www.papunet.net D.S


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar