27 okt. 2013

Furutorpskolan, Vinslöv

Jag har samarbetat en tid med Furutorpskolan i Vinslöv dit jag åker och håller utbildning och inspiration i användningen av interaktiv projektor och Mimio.

Nu på måndag ska jag dit igen och då tänkte jag förutom att gå igenom hur man gör "uppgifter" i Mimios Anteckningsbok, att vi skulle kika lite på nätresurser för den interaktiva projektorn.

Blandat
Skolplus - Betaltjänst. Här finns mängder av aktiviteter som kan användas på interaktiva lösningar. Jobba med matte, geografi, engelska och svenska. Det finns också fina

Från Macro till Micro - Testa om du har koll på världskartan, flaggor och planeter.

Matematik
Virtual Manipulatives - en sida där man genom olika bakgrunder och tillbehör skapar uppgifter.

Multix - Träna på multiplikationstabellen i olika nivåer.

Sortera tefat - Börja med att välja din talserie. När tefaten med siffror sen visas kan du välja mellan att blanda siffrorna, ELLER använda "Stjärnan" för att täcka över ett tal och låt eleverna gissa vilket tal som saknas.

Svenska
UR RimRum - Bygg ord, rimma ord, pussla och lyssna med mera.

Papunet Orduppgifter - Dra och släpp /sortera enligt instruktionerna som ges av figurerna på sidan. Du kan hjälpa till att bygga hus, sortera spik, måla staket eller sortera varor i köket.

Engelska/språk
http://www.languageguide.org/ - En sida där du kan träna på olika språk. Till många av bildordlistorna kan du även öva på orden genom att lyssna och klicka på rätt bild. (Klicka på det lilla kugghjulet)

British council - läs en kort saga. Till varje saga finns flashcards, övningar och manus att skriva ut om du har inlogg till sidan. Gratis att skaffa!

Animerat alfabet - Välj en bokstav och häng med på animationen, kör-läs, dra-och-släpp med mera.

Annat intressant
https://www.inteokej.nu/ - På nätet får en ta lite skit – eller?
InteOkej är sidan för dig som anonymt vill diskutera och dela med dig av vad du tycker är okej eller inte okej på nätet. InteOkej är en sajt för dig som vill ha ett schysstare näthäng.


Läs gärna mer om Furutorp goes digital - deras projektarbete http://furutorpgoesdigital.blogspot.se/