20 sep. 2012

Vi skapar i Lynx

Idag har IT-pedagoger från förskolan träffats. Vi la hela förmiddagen på att skapa material i Lynx (programmet som används till de interaktiva tavlorna). Det var fantastisk kreativitet och verkstad hela förmiddagen - så kul att se engagemanget och alla idéer som sprutade ut!

Vi har nu gjort material och sagor om:

  • Vatten
  • Evighetsmaskin
  • Hajramsa
  • Ordglufsare
  • Sagan Knacka på
  • Rim
  • Sagan Det var det fräckaste
  • Sagan Herman Dinosaurien


Vi hämtade inspiration och bilder från följande sidor:
Bilder
http://www.clker.com/
www.fotofinnaren.se

Inspiration
http://ingelaslekstuga.se/
http://frokenflanofilosoferar.blogspot.se/
http://forskoleforum.se/


BRA JOBBAT!!!




16 sep. 2012

Äntligen - skolappar.nu!

Nu är den här - sidan som recenserar appar till skolor och förskolor! www.skolappar.nu

Från www.skolappar.nu:

"Skolappar är en webbplats där pedagoger recenserar appar som med fördel kan användas i skolan. Det som gör sajten unik är att vi kopplar apparnas användningsområden till syfte och förmågor i läroplanen för grundskolan. Inriktningen är grundskola, men ofta kan apparna användas av barn i förskolan och elever på gymnasiet.
Vi har valt att endast koppla apparna till läroplanen för grundskolan, Lgr 11. Det skulle bli ett för omfattande arbete att även koppla till särskola, förskola och gymnasieskola – och det skulle även bli en för omfattande recension för besökarna att ta sig igenom om alla skolformer fanns med."

Det lilla jag hunnit titta på sidan så ser det riktigt bra ut (tyvärr har sidan reklam - men vem vet, det kanske inte behövs längre fram)

Skolappar.nu finns även på Facebook där man kan följa deras arbete! https://www.facebook.com/Skolappar



12 sep. 2012

Super teacher tools!

På tåget på väg hem från Linköping snubblade jag över en onlineresurs för pedagoger som heter  http://www.superteachertools.com/instantclassroom/ . Där finns ett antal resurser som till exempel:

  • Seating chart(sittplacering)
  • Group maker (skapa grupper)
  • Random name generator (slumpa fram namn)

Allt är i flash-grafik, har inte testat alla detaljer helt. Den är lite rörig och innehåller lite reklam, men det kanske man kan blunda för? :-)

Det finns fler resurser http://www.superteachertools.com/


4 sep. 2012

Datorkunniga lärare inspirerar elever



Datorkunniga lärare i SMP 4/9-2012
Blev igår intervjuad av Smålandsposten om Växjös satsning på PIM. Med mig hade jag två pedagoger Annika Petersson och Maria Bollen Helstad. Läs artikeln här...

Jag blev riktigt imponerad över hur PIM och datorintresset "spillt" över på eleverna. Maria hade satsat på att använda Todaysmeet och göra animerad film om kolets kretslopp i undervisningen. HÄRLIGT!


Elevernas filmer - se och njut!