30 aug. 2011

Tips från verkligheten!


Något av det roligaste och mest givande som finns är när pedagoger kommer till mig och tipsar om länkar, samtidigt som de berättar hur de jobbat med länkarna i klass/gruppen. I torsdags var det ett sånt tillfälle. Efter avslutad utbildning i Ingelstad så visade några förskolepedagoger länken "Babblarna" - för de absolut minsta. Babblarna är ett helt koncept som man kan köpa från Hattens förlag.

"Babblarna pratar sitt eget språk som helt bygger på ljudet i deras namn. Genom att lyssna på Babblarna när de pratar och genom att härma deras sätt att prata tränas effektivt förmågan att använda betoningar och melodi i språket. Med hjälp av Babblarna övar ni tillsammans på samspel och möjligheterna till språkutvecklande lekar är oändliga"
Från litet till stort.. Jag vill även tipsa om en riktigt läcker länk för de något äldre eleverna.Solar system scope
Det finns bland annat tre olika visningslägen - Heliocentrisk, Geocentrisk och Panaroma. Du kan avläsa avstånden mellan planeterna. Exakta positioner av planeterna (uträkningar från NASA)
Klicka på bilden nedan - för bästa effekt välj helskärm (tryck mellanslag)

20 aug. 2011

Snygg resurs i matematik och interaktiv tavla..!


Fick ett mail av it-pedagogen Stefan Jönsson i Älmhult, han var så lyrisk över en resurs han hittat att han kände att han måste dela med sig av den. En ma-resurs för interaktiva tavlor.


Sidan är mer som ett verktyg. Du kan välja bakgrund (ex tabeller, storyboards, gameboards osv) till det kan du dra fram knappar, pluttar, figurer,bråkcirklar och block, former, nummerkuber med mera. Det finns en gradskiva, en linjal, en klocka och en timer. Passar från förskolan till år 7-8.



Du kan göra anteckningar eller skriva med tangentbordet. När du är klar kan du skriva ut ditt alster. Tyvärr kan du inte spara det online, men jag tror ändå på den här sidan!



Tack Stefan!






19 aug. 2011

Studiedag i Lessebo!



I dag är AV-Media arrangörer av en studiedag i Lessebo. Inriktningen för dagen är NO-ämnena. Pedagogerna kan välja att gå på olika workshops som vi handleder, vi har NO-film och elevinloggning, Algodoo, Gapminder, NO-länkar och interaktiv skrivtavla.